čtvrtek 10. října 2013

Kouzelný mlýn

Tentokrát vás pozvu na výlet do Dolních Počernic, kde jsem vyrostla, a o kterých jsem už psala. Nedávno tu zrekonstruovali starý mlýn, který se proměnil v restauraci Al Mulino. Jeho historie sahá do roku 1862. Pro mě byl v dětství kromě své tajuplnosti zajímavý i tím, že se v něm můj brácha učil s kamarády kouřit tak náruživě, až se jim podařilo podpálit nově opravenou střechu. Ten den "naštěstí" brácha prokazatelně skákal ze střechy tělocvičny, zlomil si při tom totiž nohu. Dokonalé alibi. I tak ale mojí mamince díky této epizodě přibyl nějaký ten šedivý vlas. Jsem zvědavá, co na nás v budoucnosti chystá Erwín...
Foto: Al Mulino
Interiér mlýna je zrekonstruovám citlivě a velkoryse. Dřevěný nábytek, včetně baru a vodníka před mlýnem byl vyroben až v Indonésii. Byli jsme tu dvakrát, ale ani jednou jsme tu nejedli - domácí strava je domácí strava, ale místní tamtamy hlásí, že jídlo je tu dobré. A kávu dobrou mají.

Foto: Al Mulino
Jednou ze specialit, kterou Al Mulino nabízí, jsou čerstvé ryby, které si můžete sami vylovit v místí sádce a nechat připravit.


O víkendu si jednoho šupináče můžete za zvýhodněnou cenu i koupit.

K jídlu kromě ryb nabízí restaurace čerstvé těstoviny, masa a pizzy. A dětské menu tu taky mají. Jen považují kuřecí plátek za vegetariánské jídlo...

Ve spodním patře třípatrové restaurace je skákací hrad! To mi přišlo super.

Foto: Al Mulino
A pokud byste vy, nebo některý váš kamarád hledali krásné místo na svatbu v přírodě , můžu to tu doporučit. Schůdky vedou z kostela rovnou k restauraci. V areálu je i původní pivovar, který obnoví během několika let svůj provoz, a restaurace Léta Páně.

Po dobrém jídle se pak můžete projít kolem rybníka a zámeckým parkem.

Bezbariérový vstup: ano
Dětský koutek: skákací hrad v dolní části, která je díky tomu osazená převážně rodinami s dětmi; kousek odtud se nachází i sádky
Dětské menu: ano
Dětské židličky: ano
Přebalovací pult: zapomněla jsem zjistit, brzy doplním
Místo na kočárek: ano
Klady: Pokud si sem uděláte výlet, myslím, že nebudete zklamaní. Okolí restaurace je moc hezké. Více informací najdete na webové stránce Dolních Počernic. V parku najdete i Kočičí hrádek od Františka Skály. Kousek odtud je (myslím) jediná biofarma v Praze Zelený dvůr.
Zápory: Bez auta je to sem pro někoho, kdo Počernice nezná, asi štreka. Vlakem jste tu sice z Masarykova nádraží za 15 minut, dalších minimálně patnáct budete potřebovat, než k restauraci dojdete. Blíž je to sem z autobusové zastávky. Svačiny i tak vemte pro nevrlé tatínky a rozmrzelé děti raději sebou.

8 komentářů:

  1. Tak to vypadá krásně, Počernice vlastně ani moc neznám, mohla bych si tam někdy udělat výlet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyz je kloudne pocasi, je to tam moc hezke. Obzvlast na jare, kdy se po rybniku prohaneji labute a kachny s mladatky. Na podzim ma ale park taky neco do sebe a ten mlyn je opraveny opravdu moc pekne.

      Vymazat
  2. takový poklad v sobě ukrývají dolní počernice..:-)

    OdpovědětVymazat
  3. v sobotu to pojedeme vyzkouset:)tak jsem zvedava!

    OdpovědětVymazat