čtvrtek 3. října 2013

Káva u Costů

Minulý pátek byl jeden z těch dní, kdy se nic nedaří. Celá vycukaná jsem si potřebovala na chvilku sednout a vydechnout. Vzpomněla jsem si na to, že mi kamarádka Gafna při minulém setkání dala tip na dětský koutek v kavárně Costa Coffee u Náměstí Míru. A protože jsem zrovna něco zařizovala v Žitný, šli jsme to tam s Erwínem omrknout.


Foto: Costa Coffe, výřez
Normálně se kavárenským řetězcům vyhýbám. Programově podporuju odvážné kavárníky, kteří si založili vlastní podnik a snaží se kavárenskou kulturu zachovat, případně posunout dál. Ale stejně jako si člověk, který si zakládá na zdravé životosprávě, občas dopřeje řízeček, já si jednou dvakrát do roka zajdu na nějaké to Tiger Chai Latté.






























V Costa Coffee (aspoň při mé návštěvě) služby fungují bezchybně a zákazník je tu pán. Mají všechno zařízené tak, aby jste se tu cítili dobře. V dětském koutku je stoleček se dvěma židličkama a křesílkama, na kterém je v korporátním kelímku několik pastelek a kupička knížek, časopisů a Costa omalovánky.































K dispozici jsou i měkké barevné kostky, z kterých jsem Erwínovi postavila multikulturní vesničku včetně Eifelovky. Doufala jsem, že ji s chutí zbourá a on nic. Koukal na ně a raději si hrál s míčem. Bude snad jednou fotbalista? Nebo architekt?


Na hoďku jsme se tu s Erwínem v pohodě zabavili. Já stavěla, on lozil a kramařil. Zatím mu k legraci stačí málo. Větší děti by si buď způsobně vymalovávali nebo se ruchali těma kostkama. Na vydechnutí a vypití kafe je to tu akorát. 

V Praze mají dětské koutky ještě pobočky v OC Spektrum Čestlice, OC Chodov a v OC Letňany.

Bezbariérový vstup: ano
Dětský koutek: ano
Dětské menu: ne, starší děti ale můžete nastřelit nějakým dortíkem
Dětské židličky: ano, jedna
Přebalovací pult: ano
Místo na kočárek: ano
Klady: Celý prostor je bezbariérový a obsluha sympatická. Dokonce mi ke kávě nabídli vodu z kohoutku. Z repráků se na nás valil příjemnej, pečlivě vybranej jazz, kterej navozuje atmosféru vánoc v New Yorku. 
Zápory: Jediný nedostatek je taková ta pachuť uniformity. Co ale od nadnárodního řetězce čekat?

11 komentářů:

  1. kosťa není úplně náš styl.. :-)
    ale mladý pan architekt je překrásný:-)
    bohužel je málo kaváren, kde je možné být (v klidu) s dětmi...
    když by jste někdy dali report o nějaké krásné pražské čajovně, byla bych ráda.. ty mi chybí..
    užijte si dne, kusanci:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj taky ne, ale někdy není čas na hrdinství. A ten den jsem to potřebovala...
      Čajovna, to je výzva. Po nějaké se podíváme.
      Díky!!! :)

      Vymazat
  2. Jejda, ten Erwín je ale krásnej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že! úplně mi padá čelist...já se sice každý den rozplývám nad Brigitkou, jak je krásná, ale Erwín je ještě úplně jinde :)) těch vlasů!

      Vymazat
  3. No vidíš, já jsem si říkala, co mi to ta atmosféra připomíná:-) vánoce v New Yorku jsem sice nikdy netrávila, ale myslím, že jsi to vystihla - ta hudba je moc příjemná a dobře se k prostředí hodí.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké. Do Costa coffe čas od času také zajdu. Káva, kterou tam mají určitě není špatná. Já ale nedám na kávu, kterou si prostě udělám sama doma. Ta mi chutná nejvíce. Teď například testuji kávu z Ekvádoru a musím říct, že chuťově mi naprosto vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  5. Já tedy moc nemusím nějakou tu kávu z Costy, ale daleko raději si připravím kávu doma sama. Manžel mi nedávno pořídil profi kávovar z této stránky . Moc s tím zatím neumím, takže mám na nějakou dobu o zábavu postaráno! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tuto kavárnu jsem měla také hodně oblíbenou. Líbilo se mi, že tam mají dětský koutek, takže jsem tam mohla jít s kamarádkou a děti si mezi tím hrály a my jsme si dali kávu. Teď už ale do kavárny nechodím, protože jsme si koupili kávovar z Cesk, tak si můžu uvařit stejně dobrou kávu jako v kavárně :-) .

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to já má hrozně moc ráda kávu a je to tedy na mě znát. Já si ráno nedát kávu, tak jsem zlá jak čert, takže buďte rádi, že semnou nesdílíte domácnost... A když u nás někdo doma nepročistí kávovar po mléku a zůstává to tam, to je teprve halo! Na to je pak dobrý třeba tento čistič pro okruh mléka , ale není to nic příjemného teda.

    OdpovědětVymazat