úterý 26. listopadu 2013

Focení neviňátek

Dnešní 51. fotka je poslední ze série fotek s týdenní samolepkou na hrudi. Z názvu článku jste jistě briskně odvodili, že to chvílema byla pěkná muka. Pro nás i pro Erwína. Na těch 51 snímků připadá, počítám, tisícovka nepovedených kousků. Jsem ale ráda, že jsme to vydrželi a máme teď na jeho první rok krásnou památku. Největší dík patří Typoškovi, který trpělivě vyráběl krásné číslované samolepky. Pokud máte doma právě narozené miminko a rádi byste podstoupili podobné martirium jako my, tady je pár tipů.

Použili jsme etikety do laserové tiskárny, které se dají koupit třeba tady. Pokud to umíte s InDesignem nebo Ilustrátorem, určitě si je zvládnete vyrobit taky. Na blogu Young House Love, najdete návod, jak čísla dodat na oblečení ve Photoshopu. Výsledek zachycení prvního roku malé Clary, můžete okouknout na jejich Flickru. Pokud neovládáte žádný grafický program, přikupte si k samolepkám barevné fixy a dejte průchod vlastní fantazii.

Jednou si možná s podobnýma samolepkama založíme vlastní byznys. Do té doby si je můžete objednat třeba u americké firmy Sticky Bellies. (Škoda, že jsem tu fimu objevila až teď, mohla jsem Typoškovi ušetřit práci s vymýšlením motivů.)

Další tipy a nápady na focení dětí najdete na mém Pinterestu ve složce Bebe / Photos&Family nebo v článku na blogu Cool Mom Picks.

9 komentářů:

  1. nápad je to krásný.. úžasná srovnávačka
    zdravíme mladého pána smíška :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Já jsem na sebe hlavně pyšná, že jsem to vydržela až do konce... :)

      Vymazat
  2. Tak ja musim rict, ze jsme se opicili po vas:) Akorat jsme nefotili po tydnech, ale po mesicich....Diky za dalsi tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně se opičte. :) Původně jsem chtěla po týdnu fotit jenom první měsíc. Pak jsem si to prodloužila na šestinedělí a pak mi bylo líto skončit... :)

      Vymazat
  3. Bezva nápad s těma nálepkama, škoda, že už mám dvě děti :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem kdysi na nějakém blogu viděla, jak od narození (nevím po jaké době, ale asi po měsících) fotili dítě vedle jeho hračky. Hračka se postupem času dost vtipně zmenšovala :). To se mi moc líbilo, ale nějak jsem to zapomněla s některým dítětem vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  5. Připadá mi velmi zajímavé, mohu se zeptat, kde jste se nechali vyfotit? Uvažuji o něčem takovém. Ráda bych byla, aby to byly profi fotky z ateliéru. Porozhlížela jsem v okolí a objevila jsem tento ateliér. A teď jen se vydat malým na toto focení. Pěkný den.

    OdpovědětVymazat