DÝŇOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÉHO KARI
slunečnicový olej (nebo jiný olej neutrální chuti)
2 lžičky červeného thajského kari
zázvor
2 hrnky nakrájené dýně hokaido
1 malá plechovka kokosového mléka
3 limetkové listy
sůl
2-3 hrnky vody
čerstvý koriandr
chilli paprička
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájený zázvor spolu s pastou kari. Pak přidáme dýni a necháme chvíli podusit. Přilejeme kokosové mléko, osolíme a vhodíme limetkové listy. Zalejeme horkou vodou a vaříme dokud dýně nezměkne. Listy vyndáme, polévku rozmixujeme a podáváme ozdobenou čerstvým koriandrem, případně nakrájenou chilli papričkou. Polévku můžete dochutit limetkovou šťávou.
Další zajímavé varianty dýňové polévky z českých blogů: Dýňová kari polévka z blogu Mámou stylově, krémová dýňová polévka od Jedenácti koček a polévka z pečené dýně od Maryny.
Ach....pár těch ingrediencí mi chybí, ale vypadá to skvěle....
OdpovědětVymazatNa dýňové polévce je fajn, že ji lze vařit na mnoho způsobů. Pokud nemáš ingredience na tu mojí, mrkni na tři nabízené alternativy z českých blogů. Všechny vypadají lákavě.
VymazatHned bych si dala, vypadá úžasně... Ještě jsem dnes neobědvala... Taky ji moc ráda dělám... Hezký víkend!
OdpovědětVymazatPodzim bez dýňové polévky není prostě ten správný podzim. :)
VymazatHmm ta musi byt! A diky, zes sem zaradila i muj recept ;-)
OdpovědětVymazatNo jasně. Vypadá totiž taky moc dobře! :)
VymazatMiluju nejpálivější jídla, tak moc až mi oči slzí a lapám po dechu! :)))
OdpovědětVymazatTak to jsme dvě! :)
VymazatDýňovou polévku jsem zkoušela letos poprvé. Mamka mi dýni dala, tak jsem to zkusila. Krájení teda nebylo úplně snadné, dýně je hodně tvrdá. Ale naštěstí jsem si nedávno koupila nový nůž od Zwilling, který je stále ještě hodně ostrý, tak se mi dýně povedla rozkrájet. Polévka nakonec všem chutnala a zase ji někdy uvařím.
OdpovědětVymazat