pátek 22. listopadu 2013

NOMA / Work in Progress

Foto: Paula Forbes / Eater

Když už jsem dneska v té gastronomické náladě, podělím se s vámi o horký tip na krásnou kulinární publikaci Work in Progress, za kterou stojí René Redzepi z kodaňské restaurace NOMA. Ta patří k nejlepším restauracím současnosti. Proslavila se svým hravým pojetím skandinávské kuchyně a návratu k divoké přírodě. Jak už jsem tu jednou psala, s Typoškou jsme se v březnu 2011 plácli přes kapsu a vydali se tam na oslavu mým 33. narozenin. Zážitkem nebylo jen úžasné a intelektuálně náročné jídlo, ale i Kirsten Dunst, která seděla u vedlejšího stolu a ze které jsem (samozřejmě úplně nenápadně) nemohla spustit oči. Pokud jste taky kulinární nadšenci, do kuchařky můžete nahlédnout třeba na stránce Eater. Koupit se dá na webu Phaidonu. (A tady je nevím – jak moc tajný – kód na 20% slevu: NM20PW, který jsem od restarace NOMA obdržela v e-mailu.) Přeju vám hezky strávený víkend!

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Pravdu díš. Zas takovej fajnšmekr, abych si jí kupovala, nejsem, ale krásná opravdu je. Doufám, že jí časem někde objevím, abych se do ní mohla aspoň podívat. :)

      Smazat
  2. No, páni, ten post musím dohledat.) Děkuju za odkazy, jdu se na tu gastro typo krásu podívat.)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Noma je super. Rozhodně stojí za to se tam jednou za život vypravit! :)

      Smazat