úterý 19. listopadu 2013

Padesát týdnů

Padesát?!? Erwínovi už je padesát týdnů!!! Možná je na čase z kuchyňské nástěnky sundat seznam, který jsme měli připravený na cestu do porodnice a který tam z nostalgie pořád visí. Stojí na něm: termoska / horká voda s citronem + mattoni, placatka / slivovice, foťák + nabíječka, telefon + nabíječka, pyžamo + přezůvky / Typoška, svačina / Typoška, hřeben (ten větší). Nemůžu uvěřit, že před rokem si to Erwín ještě hověl u mě v břiše, ale tady je důkaz. Teď už je to veliký kluk, který skoro chodí a skoro mluví. Bezpečně říká táta a pe (=pes). Opakuje bába a děda. Jen s mámou má pořád problém. Jednou jsem tada, jindy papa, tak nevím, jak si to mám vysvětlit...

16 komentářů:

  1. uuuu, to už jste velicí.. :-) je čas na nové seznamy:-) a nebo ho ještě ponechat, třeba se za rok, za dva bude znovu hodit:-)
    maminka je přístav..ta prostě je..netřeba jí pojmenovávat-volat... :-)
    to přijde taky:-)
    užijte si den kusanci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, třeba seznam dárku k prvním narozeninám. Tenhle se ale třeba ještě jednou hodí. Proto jsem ho tu zaznamenala. No vidíš, papa je třeba přístav... :)

      Vymazat
  2. tak na tehle fotce ja Erwin neodolatelnej:)mejte krasny den:)

    OdpovědětVymazat
  3. Neboj, to se zlomí a naopak bude furt říkat: máma máma ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak praví první komentář. Matka je vždycky jistá. Je to základna, od níž se vyráží za dobrodružstvím. Až si rozfláká koleno, běda tomu smělci, který by ho chtěl utěšit místo tebe...:c)) Protože ty jsi nejlepčejší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Je fajn to slyšet, když se teď Erwín má víc k tatínkovi... :)

      Vymazat
  5. Erwín je čím dál krásnější! A miluju nostalgický kousky à la seznam do porodnice - nechala bych:) (A pro příště si ušetříte práci:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt. Jen je ten seznam jenom tak halabala naškrábanej, že to snad ani nestojí za to ho schovávat. I proto jsem ho tu zaznamenala elektronicky. :)

      Vymazat
  6. placatka?! :)) jinak s mámou si nedělej hlavu, Brigule to taky umí, jenom když se vzdálím - to to najednou zázračně jde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Placka slivovice byla pro Typošku samozřejmě. :) I když jsem někde četla, že panák na kuráž taky neuškodí. Ale byl to zahraniční článek a v našich porodnicích bych si asi takovou alternativní metodu netroufla praktikovat. I když si jí mnohý lékař sám dopřává... :)

      Vymazat
  7. ale je fakt krásnej, hlavně přenádherný vlasy, to můžem s B. jen obě sborem závidět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! A vlasy neřeš! Však B. taky nějaké narostou. :)

      Vymazat