pátek 11. července 2014

Dlažební kostky

Erwín začíná být čím dál vtipnější. Vymýšlení skopičin má v povaze a nás moc baví jeho dětská logika a bezprostřednost. Když mi ho ve středu teta Vanda vracela z hlídání, měl kočár plný dlažebních kostek. Poručil si vystoupit a naproti Stavovskýmu divadlu si dřepnul na zem...

...mně nakázal, ať si k němu sednu...


...a postavím s ním věž. Jen tak. Protože je bezva odpoledne a on má chuť si postavit věž z nakradených dlažebních kostek. Vanda to nafotila pro Typošku, ale nad fotkama jsem se tak nasmáli, že se teď o ně dělím i s vámi. Tak hezký pátek a když budete mít chuť udělat něco bláznivýho, tak to udělejte! Jen tak. Protože je bezva den.

6 komentářů:

  1. Moc se mi hlavně líbí Tvůj přístup, že nevyšiluješ, že kostky jsou špinavé apod. a poddáš se tomu spontánnímu dětskému hraní :-) Jinak je Erwín fakt nápaditej :-)) Ale Sára taky jednu domu nosila všelijaký kamínky, dětem to přijde asi dost zajímavý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu jsem řešila, že si pravděpodobně sedáme na místo označkované nějakým psem... ale radost jsem mu kazit nechtěla. Ke dlažebním kostkám se tak často nedostane. :)

      Vymazat
  2. ty jo, vy v te stovezate mate super vymozenosti! erwin je koumacek, taky se na tech pochodech v male hlavicce zasekavam, boozii .) my zas tahame odevsad klacky. z vyletu je vozim autem (kiki, tenhle se do auta faaakt nevejde, je obrovsky! mami diivej, vesel se!..).. na veceri na chorvatskem mini ostruvku posbiral vsechny klacky, co byly dostupne, vyskladal je na zem a vysvetloval, co ktery je - ryc, lopata, kjumpac, pistol, prut, raketa.. myslim, ze jsem jeste neco zapomnela .)) bezva vikend vam preju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super příhoda! Tohle mě na dětech hrozně baví. Těším se, až Erwín objeví kapsy. Auto nemáme, ale myslím, že si s nimi vystačí. To teprve začne pravý hon na poklady!!!

      Vymazat
    2. To my máme totéž: dodnes (a to jí je sedm) vozíme klacky, kamínky apod. Pokud jsou menší, klidně i busem nebo vlakem.

      Vymazat
    3. Je krásný, že malý děti pořád vidí krásu a tajemno i v úplně obyčejných věcech. A takových pokladů si váží víc než drahých hraček.

      Vymazat