úterý 1. října 2013

Čtyřicet tři týdnů


Erwín má první zub!!! A taky dostal první maso. To mu ale vůbec nechutnalo. Pečlivě ho pinzetovým úchopem vybral a odhazoval do dáli. Aspoň si procvičil prstíky... Zato v kavárně ukořistěný citrón žužlal tak dlouho, dokud ho neudolal. Při každém soustě se zatvářil kysele a občas se i otřásl. Typoškovi - kterému jsem kdysi ukazovala videa dětí ochutnávající citón - bylo líto, že u toho nebyl. Doma si kulinární obzory rozšířil o mýdlo, který by byl snad taky schopný spořádat. Nedávno jsem si uvědomila, že se moc rád tulí. Když mě ráno vidí, přileze tryskovou rychlotí a vyleze mi na klín. Obejme mě kolem krku, něžně popotahuje za vlasy a já vrním blahem.

4 komentáře:

  1. mm:-)
    tulení, pusinkování a mazlení je the best:-)
    fajn, tak mu třeba nebude maso chutnat vůbec :-)..znám lidi, co ho odmítali od dětství (a rodiče to akceptovali).. my zkusíme rybu, jinak zvířátka vařit-péct nechci.. nu:-) uvidíme..
    gratulace k prvnímu zoubku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám k vaření zvířátek taky blok, ale bojím se, že když Erwínovi maso dávat nebudeme, bude mu je za našimi zády dávat někdo jiný. Takhle mám aspoň kontrolu nad tím, kolik a jaké maso dostane. V Holešovické tržnici jsem mu od moc milých lidí koupila kousek krůty. Žila spokojeně ve výběhu a zabili jí taky tam. Žádná tovární hala plná utrápených ptáků a dlouhá cesta na jatka. To je pro mě morálně přijatelné.

      Vymazat
  2. Závist, my máme netulivku :)) a gratulace k zubu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On taky není žádný extrémní mazlík, ale po probuzení se nás vždycky tak pěkně drží... Pak mu otrne a jde do akce. :)

      Vymazat