pondělí 4. listopadu 2013

Kam s tím?

Taky máte někdy pocit, že jste za i poměrně krátkou dobu existence vašeho dítěte stihli posbírat oblečení a hračky, na které byste potřebovali samostaný pokoj a klidně ještě jedno dvě nájemné ratolesti? Minulý týden jsem psala o tom, jak toho dnešní děti mají příliš. Jenže kam s tím vším?!? Co když nemáte ve svém okolí nikoho, komu by se věci hodili a nechce se vám obcházet burzy a second handy a nabízet svoje přebytky k prodeji? Nedávno jsem narazila na internetový bazárek  ODMAMINKY, který nabízí skvělé řešení.

Nejenže se vám o prodej věcí sami postarají, ale dokonce si je u vás i vyzvednou a neprodané zboží darují Nadaci Terezy Maxové. Zeptala jsem se Lenky Lívové, jak to funguje, následoval rychlý mail s vysvětlením: „Maminky nám posílají oblečení v krabici, my na naše náklady posíláme kurýra, minimální cena oblečení v krabici by měla být v prodejní hodnotě cca 1000Kč. Zboží poté prodáváme na bazárku Odmaminky.cz online. Naše provize z prodaných věcí je 50%, ale nemusíte se o nic starat. Vše nafotíme, oceníme a dáme do prodeje. Provize je možná vyplatit po 1,2,3 měsících z prodaného zboží, to co se neprodá je možné nechat dál v prodeji, vrátit a nebo darovat nadaci TM, se kterou spolupracujeme.“ A dodává: „V případě vrácení zboží je už potom úhrada poštovného nebo vyzvednutí zpět na vás, u maminek, které mají moderní a zachovalé oblečení máme ale úspěšnost prodeje cca 80%, takže většinou nic nevracíme a maminky neprodané věci darují nadaci, v některých případech prodáno 100%. Snažíme se mít přijatelné ceny, proto jde prodej dobře.“

Na tomto odkazu najdete podrobnější informace včetně průvodního dotazníku, který je třeba vyplnit. Jediná věc, která mě mrzí, je, že Nadaci Terezy Maxové se dostanou jen ty horší kousky. Pokud budu v prodeji úspěšná, slibuju, že jim pošlu z výdělku nějaké peníze. Jak se již nepotřebných věcí zbavujete vy? Máte nějaký tip, kde se dá zachovalé oblečení a hračky udat?

20 komentářů:

  1. Já zatím vše skladuju na půdu, co kdyby se to ještě hodilo :). Hamty hamty:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže já od kamarádek nasbírala tolik věcí, že jsem je ani všechny neměla šanci použít. Půdu nemám a tím pádem přestávám mít doma místo. Je mi líto je vyhazovat a tohle mi přišlo jako super způsob, jak je poslat dál.

      Vymazat
    2. No jo to bezesporu, taky jsem odkaz poslala kámoškám co už se oblečení a hraček potřebují zbavit! Takže dodatečně dík za super info!

      Vymazat
    3. Díky, jsem ráda, když můj objev pomůže i někomu dalšímu. A ty to jednou z té půdy taky budeš muset sundat... :)

      Vymazat
  2. Úžasný projekt, díky za info:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Nějak nemám na to obcházet se vším bazary. Těším se, až zabalím krabici, oddychnu si a budu mít místo na nové věci. :)

      Vymazat
  3. Taky všechno syslím s nadějí, že to ještě využije několik dalších dětí, které snad budeme mít. Ale tohle je dobrý nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já si taky něco nasysleného ponechám... Ale plánujem jedno, maximálně dvě děti. Aby se všechno onosilo, potřebovala bych jich tak pět. A pronajatej sklad. :)

      Vymazat
  4. Tak to je skvělý nápad, já jsem hrozně líná něco fotit a prodávat. Už takhle stačí, když třídím svoje věci a pak se je snažím někde udat. Dětské věci zatím schováváme a předáváme si je v rodině, vlastně i my už jedeme jejich druhé (u něčeho třetí) kolo, že Iri? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já to mám jednoduché, máme u nás v kostele každý rok bazar... oblečení, hraček, nádobí, všeho možného. Takže tam skoro všechny oblečky dávám a občas přihodím i nějaké hračky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn. Taky bych se potřebovala propracovat ke každoroční čistce.

      Vymazat
  6. Mateřská centra taky pořádají dvakrát ročně bazárky, o vše se postarají a neprodané taky dávají napr. Diakonii Broumov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaregistrovala jsem, že to dělá třeba centrum Nová Trojka. Jenže tam musíš být v určitý den a pak si pro výdělek a zbytek v určitý den a omezenou hodinu zase přijít. Když si představím dlouhou frontu nervózních maminek s nervózními potomky, tak si raději ten zážitek ušetřím. Ale v menším měřítku je to určitě fajn alternativa.

      Navíc se děsím, že na nějakém bazárku potkám kamarádku, jejíž oblečení budu prodávat. Vím, že se jim ulevilo a zpátky ho nechtějí, ale stejně je mi to žinantní. V tomhle je anonymita internetu příjemná. A když pak dám část utržených peněz na charitu, můžu mít čisté svědomí. :)

      Vymazat
  7. Bezva tip! Jinak já nedám dopustit na Aukro - ale je fakt, že při prodeji hromady dětského oblečení/hraček ten prodejní proces "nafocení,popis zboží,vyvěšení aukce" docela časově zdlouhavý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tohle právě nějak nedávám. Taky jsem přemýšlela, že tam věci vystavím a zkusím prodat, ale nějak se k tomu pořád nemůžu odhodlat. Ale asi bych měla. Mám spoustu zajímavých a teď už nepotřebných knížek, oblečení, hraček a dětských potřeb.

      Vymazat
  8. tenhle problém mě netrápí, dítka mají oblečení minimálně, nemám ráda hromadění hadrů, trápěji mě hračky, bohužel prarodiče kupují rádi strašný plastový krámy, který se rozbijou po prvnim použití a razeji heslo kvantita nad kvalitou, často je ještě zabalené vozím do azyláku, ale mrzí mě to, vím že i tak to stojí dost peněz.. třeba teď k narozkám dostalo čudle metr padesát dlouhý tahač (ano dítko má mini pokojík) a na něm DVANÁCT identických formulí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych brala v potaz jenom to, co jsem koupila sama nebo věci, které mi někdo koupil na přání, taky bych to neřešila. Podědili jsme ale asi čtyři tašky oblečení a dohromady tak kufr hraček. Svého času se to náramně hodilo, to zase jo. Ale teď se mi to nechce hromadit. Navíc už mám lepší představu, co se mi osvědčilo a ponechám si to pro další mrně. Zbytek prostě musí pryč!

      Tahač s fomulema by byl super, kdyby to byla jediná hračka, kterou má. Takovjhle dárků se taky děsím. Vždycky mám blbej pocit, když někomu říkám, ať nám dotyčnou věc nekupuje. S mojí mamkou se domluvím, ta je navíc spíš na oblečky a před nákupem se mě obvykle ptá, jestli to potřebuju. U Typoškovi maminky je mi to vždycky nepříjemné a říkám si, jestli bych to raději neměla nechat být.

      Vymazat
  9. Oblečení, které už nenosíme posílám do second handu https://www.onlinesekac.cz/ kde si ho potom může koupit ještě někdo další. Což mi připomíná, že už jsem nám dlouho neprobírala šatník. Určitě tam najdu něco na vyřazení.

    OdpovědětVymazat
  10. Také jsem měla velkou spoustu oblečení, kterou jsem se rozhodla nakonec darovat na charitu. Poté jsem si chtěla koupit nějaké nové oblečení, ale již né to, které se hned roztrhá nebo tak. Rozhodla jsem se jít do takového toho "army" stylu jestli víte, co tím myslím. Určitě jsem chybu neudělala!

    OdpovědětVymazat