pondělí 11. listopadu 2013

Velevážená návštěva

Páteční den nás poctila velevážená návštěva. Přijela Eva s malou Emičkou – první holčičkou, se kterou se Erwín viděl. Nebo spíš slyšel. Narodili se asi hodinu od sebe a první dny jejich života jsme s Evou sdílely stejný pokoj a mnohou poporodní intimnost. Holky krev a mlíko z 205. Společný den jsme si náramně užili. Ukázalo se, že loňský první prosinec byl ideální den na rození správňáckejch dětí. Emičku si pamatuju jako krásné éterické miminko, z kterého už je malá okatá slečinka. S Erwínem si myslím padli do noty. Jen fotit je moc nešlo, jak se furt míhali. Doufám, že se zase brzy uvidíme! Co vy? Sblížily jste se v porodnici s někým natolik, že z toho bylo přátelsví?



14 komentářů:

  1. Taky jsem to tak měli. Byla jsem v porodnici s maminkama dvou kluků, kteří Domi dělali tak do roka pravidelně společnost:) Dokonce spolu slavili první narozeniny. A jeden z nich byl na oslavě i jejích čtvrtých, ale pravidelně už se nevídáme. Ale ten první rok byl super:) A tahle dvojka vypadá taky velmi spokojeně:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme na sebe s Evou obě myslely, ale k zavolání jsme se odhodlaly až teď. Přišlo by mi vtipný, kdyby se z Erwína a Emičky stali kámoši.

      Vymazat
  2. Ackoli ma nadstandart mnoho vyhod, tohle mi teda neumoznil...nicmene se spolurodickami se dodnes zdravime a srovnavame mrnousky...jinak mi to neda a chvalim zlutoucke Eamesky...vcera se me manzel ptal, co bych si prala k Vanocum...no nebude tohle znameni? B-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už bych z porodnice nikoho nepoznala. Spřátelila jsem se jen s Evou.
      A díky za pochvalu židlí. Jako dárek k vánocům vřele doporučuju!

      Vymazat
  3. krásni :) prajem ešte veľa takýchto návštev :) iste potešia :) my si užívame úzky kontakt s našimi kamoškami, s ktorými sme sa tiež takto spoznali pred 5 mesiacmi...je skvelé mať takú kamošku a vymieňať si info, hlavne keď je to všetko poprvýkrát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám naštěstí kolem sebe hodně kamarádek, která už jedno dítě mají. Říkám, že s nima jedu druhé kolo. Bylo fajn vidět, s čím se u prvního dítka potýkaly. Myslím, že mě to na těhotenství a mateřství docela připravilo.

      Vymazat
    2. ja to idem "naostro" a niekedy je to teda pekná makačka...ale to je myslím vždy, či je to po prvýkrát alebo xkrát...každopádne, sme silné ženy a dokazujeme si to každý deň... :)

      http://mothersinprague.blogspot.cz/

      Vymazat
  4. Mně právě to sdílení poporodních intimností nahánělo hrůzu, a tak jsem si připlatila za jednolůžkový pokoj. V Lucembursku je to velmi běžné, těch dvoulůžkových je stejně daleko míň, a tak na jednolůžkových často končí i maminky, kterým by dvoulůžkový nevadil. Takže ne, žádné přátelství z porodnice. A docela mě to mrzí, neboť na předporodním kurzu byly prima maminy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky moc chtěla soukromej pokoj, ale žádný na mě nezbyl. Ze začátku mě to mrzelo, ale s Evou mi to nakonec docela uteklo. Na pokoji s námi byla ještě jedna Číňanka, která mi poskytla zajímavý vhled do jejich kultury. Vůbec jsem netušila, že v Číně maminka první měsíc vůbec nevychází z domu, nemyje se (jestli jsem jí to dobře rozuměla) a o miminko se stará její maminka.

      Vymazat
  5. Taky jsem se neměla s kým sblížit, byla jsem na nadstandardu sama, ale popravdě by mi to bylo asi k ničemu, i kdybych nebyla, protože jsem rodila nějakých šedesát kiláků od domova :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rodila u Apolináře a tam pro mě nadstandart nebyl. Kdybych věděla, že se Erwín narodí přesně podle plánu, zaplatila bych si ho dopředu. Kdo to moh ale tušit...

      Vymazat
    2. To už jsou dva správný mazáci :-). Já byla také na nadstandartu-takže sama.Ale musím říct, že mě to maximálně vyhovovalo po všech stránkách.Ačkoliv jsem jinak ráda s lidma, v téhle životní situaci jsem byla strašně šťastná za absolutní soukromí a neomezenou možnost návštěv mého muže a nejbližší rodiny.Nicméně věřím, že společně sdílené poporodní zážitky můžou "zadělat" přátelství na celý život -tak ať vám to vychází :-).

      Vymazat
    3. Tos měla skvělý. Já jsem taky chtěla být sama s Erwínem a Typoškou. Erwín měl ale žloutenku, tak bych si ho stejně moc neužila...

      Vymazat