středa 23. července 2014

TO CHCI! / SILNÁ VŮLE


Chtěla bych mít silnou vůli a odolat pokušení sníst o půlnoci čtvrtku quiche, který zrovna Typoška vytáhl z trouby, protože vím, že se to zítra na jistých partiích ukáže. Začít už konečně pravidelně cvičit a ne si to jenom plánovat. Rozhodnout se, ke kterému jazyku bych se chtěla vrátit, a konečně popadnout jednu z učebnic hebrejštiny, němčiny, nebo španěštiny a opřít se do toho. Na druhou stranu sama sebe neustále překvapuju tím, že mám disciplínu a už to tady táhnu od loňského listopadu. Asi je to tím, že mě to baví. A bavíte mě i vy. A to je asi v tuhle chvíli víc než rotoped a učebnice pro samouky. Ale ona ta jejich chvíle taky jednou přijde!!! Prozradíte, v čem vaše slabá vůle brzdí vás?

11 komentářů:

  1. Mám to úplně stejně a asi vždycky mít budu:( až začneš, dej vědět, nechám se motivovat!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Má slabá vůle je hodně silně vyvinutá....kdyby to tak nebylo, tak studuju, učím se cizí jazyky, hledám si usilovněji novou práci, šiju a šiju a něco dělám....ale ta SV je pořád moc silná....a ano, taky se uklidňuju, že jednou se to zlomí....otázkou zůstává kdy se to zlomí a jestli už na některé věci nebudu moc stará :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a co se týká odolat jídlu, hlavně teda tomu oblíbenému .....to už jsem dávno vzdala....pravda na postavě se to odráží, ale zase se uklidňuju, že to zatím není tak hrozné :-)

      Vymazat
    2. Vidím, že plujeme na stejné lodi. Trochu mě to uklidňuje, protože mě někdy opravdu mrzí, že odkládám tolik zajímavých a důležitých věcí... Tak snad jednou nad svou vůlí zvítězíme. Nebo se jí alespoň nenecháme přemoct!

      Vymazat
    3. Jj, je to stejná loď.....ale udělala jsem včera první, zatím jen malý krůček....koupila jsem si učebnici francouzštiny pro začátečníky.....ještě uvidím, jak dlouho bude ležet na stole :-) Pěkný den přeji

      Vymazat
    4. Hanko, já jsem si zase před chvilkou zaplatila zálohu na letní kurz jógy. Plujeme na té naší lodi správným směrem!!! :)

      Vymazat
  3. Chystám článek o buzer lístku!! :) Je to super nakopnutí a motivace! :) Už jsem začala cvičit, každý den si přečtu alespoň malý článek v angličtině, nosím si obědy do práce.. Prostě paráda!

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že sis našla způsb, jak na sebe vyzrát. :)

      Vymazat
  4. Ja bych taky chtela zvladnout mnohem vice veci nez muzu, cvicit, nejist, neochutnavat sladke testo pri peceni, ucit se, uklizet v brzkych ranech a vyburcovat se nejen v poledne k vetsim vykonum. Ale uz nemam tolik vycitky... Chci byt stastna a to s vuli i bez vule. To same oreji i tobe, Radko! A kdyz nocni quiche je zavrsen nocni manzelskou aktivitou, tak pak je vsechno uplne v poradku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas si zastesknu, že by bylo fajn si ještě nějaký sen/plán splnit, ale žíly si z toho taky netrhám. Mám podobný přístup jako ty. No a jestli tou noční manželskou aktivitou myslíš půlnoční pochvalu, tak ano, ten quiche jsem mu pochválila... :)

      Vymazat
  5. Ahojky. Používala jsi i nějaký přístroj? Já přemýšlím nad tímto rotopedem myslíte si, že se oplatí do něj investovat?

    OdpovědětVymazat