pondělí 30. listopadu 2015

První sfoukávání tří svíček!!!



Včera čekala Erwína první oslava jeho třetích narozenin. Přijeli obě babí i oba dědové, s kterými jsme společně poobědvali a pak se vrhli na sfoukávání svíček a rozbalování dárků. Nejdřív se zdálo, že Erwín při jídle vytuhne, ale když otevřel sadu autíček od prarodičů ze Žatce, tak zase pookřál. Úspěch slavila i hasičská stanice od Dupla od nás i moc hezká knížka Chrochtík a Kvikalka, kterou objevil Typoška. (Mně nějak unikla a to má na sobě samolepku výhry nejkrásnější knihy z roku 2013!) Od "oblíkací babí" Věry dostal parádní zimní bundu, ve které se hrdě natřásal, a kterou jsme ještě večer šli ven provětrat. K tomu dostal od prarodičů hromadu ovoce, nějaké sladkosti a pár malých drobností jako je kouzelná baterčička, CD dětských písniček a Kinder vajíčka. Po dni plném vzruchů jsme byli všichni unavení, ale šťastní. Po procházce jsme si vlezli s novou knížkou do posltele a spokojeně vytuhli...

5 komentářů:

  1. Doporučíte cd dětských písniček, právě vybírám...Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel vám v tomhle moc neporadím. Dětská CD posloucháme jen velmi sporadicky. Nejraději máme asi Uhlíře a Svěráka a Petra Skoumala. Ale nějak extra neposlouchané je nemám a po jiných jsem nijak intenzivně nepátrala. Erwín má rád anglické písničky na YouTube. A občas mu pouštím CD Laury Veirs Tumble Bee a pak mám ráda Mindy Gledhill – není pro děti, ale dětem podle mě zní hezky. Pokud byste chtěla anglické písničky, loni jsem si schovala odkaz na „The coolest kids’ music of the year: Editors’ Best of 2014“ z blogu The Cool Moms: http://coolmompicks.com/blog/2014/12/28/coolest-kids-music-editors-best-of-2014/. A taky jste mi dotazem připomněla Munzarem úžasně namluveného Péťu a vlka (najdete tady: https://www.youtube.com/watch?v=-FKxXdVIU1U). Hodně štěstí a jestli nějaké poslouchatelné dětské CD objevíte, ozvěte se!

      Vymazat
    2. nám se moc líbí klukoviny od hm, bongobomboniéra a bongobombarďák(od různých tvůrců sebrané písničky),a pak našim dítkám od Zuby nehty:)a taky není špatný kašpárek v rohlíku:)

      já jsem se chtěla zeptat na tu kouzelnou baterčičku?protože jedna z knížek, co tonín dostane, je kouzelná baterka olgy černé od baobabu:)

      Vymazat
  2. Jako čtenářka Vašeho blogu chci popřát takto na dálku vše hezké k třetím narozeninám. Je to tak krásný věk. Mám jednoho tříletého doma a kdybych mohla...zastavila bych čas (dva starší bráchové mi dávají "lekce" :-)). Dost nostalgie. Ať Vám roste!.

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá spokojeně:) Taky se přidávám ke gratulantům a moc děkuji za radu, jak přidat instagram na stránku. Dneska jsem to konečně zprovoznila.

    OdpovědětVymazat