úterý 5. listopadu 2013

První narozeninový dort / Inspirace

Foto: Pinterest / Kusanec



Erwínovi bude za měsíc rok a já začínám plánovat oslavu. Nebylo by hezké umět mu upéct jeden z těhle krásných dortů?

Foto: Pinterest / Kusanec
Tyhle vypadají docela jednoduše...

Foto: Pinterest / Kusanec
...tyhle už ale zvládne jen opravdický mistr. A byla by je úplná škoda jíst.

Foto: Pinterest / Kusanec
Duhový dort s dětskou kresbou je sice vtipný nápad, ale já budu ráda, když ten svůj nespálím... Pro pobavení přidávám jeden tip na narozeninové svíčky pro starší a pokročilé. Co vy a  narozeninové dorty? Pečete nebo je pro jistotu kupujete?

15 komentářů:

  1. No k tem prvnim narozeninam je to spis dort pro rodice :-) ja jsem dceri delala takovy ovocno-pudinkovy dort ve tvaru medvidka, rikala si jakou z neho bude mit radost a nakonec ji spis zajimaly balonky kolem, do dortu placla rukou a byla z toho kase :-) A pak hezky dort na rodinou oslavu jsme uz objednali a taky sami snedli, moc se na nej netvarila :-) Ale treba je Erwin jineho razu a pekny barevny dort oceni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi jasný. Erwín se v dortu maximálně tak porochní a poběží dál. :)

      Vymazat
    2. To jsou úžasné dorty! hrozně se mi líbí ten poslední, ale všechny jsou krásné. Aspoň mám inspiraci na příští rok.
      S "dětským" dortem mám hodně podobnou zkušenost jako Alizia, momentálně docela čerstvou (koncem listopadu) :-) .
      Nakonec jsem malému dala zkusit trochu korpusu z "dospěláckého" dortu a to teda bylo jiné kafe...ten se olizoval :-) ! Dort jsem teda vyráběla já, nechci se chválit, ale myslím, že se povedl :-D . Koukněte na můj blog, mám tam fotku. A ještě musím dodat, holky, že hrozně ráda sleduju vaše stránky. Konečně něco jiného, než plínečky, prdíky, příkrm, kojení atd...však to znáte ;-)

      Vymazat
    3. Terko, díky za návštěvu a za pochvalu! :)

      Vymazat
  2. taky myslím, že jí udělám pudink s piškotama a to bude celý dort :D babička teda trvá na fotce s dortem, tak jí asi dám prostor pro seberealizaci... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já asi upeču banánový chleba, který hodím do dortové formy. Typoška ale taky už něco zmiňoval o tom, že se babička bude chtít v pečení angažovat. :)

      Vymazat
    2. tak proč by jim to člověk nedopřál, žejo :)

      Vymazat
  3. Já jsem první narozeniny vychytala tak, že je Domi slavila s dalšíma dvěma dětma, jejichž maminky byly velice šikovné:)) Měly jablečný dort s piškotama, ale vypadal famózně. Dětem to ale bylo úplně fuk a ani ho nechtěly. Domi jsem v té době ještě kojila, takže si jako zákusek dala mlíčko:))

    Ovšem Tvá inspirace, to je nádhera. Na tyhle dorty se stačí jen koukat.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to zrovna s žádnejma kamarádkama nevychází. Náš dort bude určitě jednodušší, jen jsem se tak trochu zasnila... :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Asi je piplačka všechny ty pidibalónky nafukovat a připěvnit na špejle, ale je o efektní.

      Vymazat
  5. Máťa měl piškoty s jablíčkama ozdobené tvrohem a Kuba perník do dortové formy s tvrohovou náplní nastavenou drobečky perníku a omatlaný čokoškou (http://kataanuny.blog.cz/1307/kuba-1rok) a to chutnalo naprosto všem! Já dorty péct neumím, když jsem se o to pokoušela vždycky mi vyšla podivná tuhá placka :( .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš moc hezké fotky (a hlavně děti samozřejmě). Dort i oslava vypadaly krásně. Puntík kam se podíváš. Hm, že bychom se nechali inspirovat...

      Vymazat
  6. My jsme jeden dort objednávali a jeden jsem pekla sama - slavili jsme v širším rodinném kruhu tak by jeden nestačil. Malá měla pudinkový a my jsme si objednali mařenku http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/dorty/slehackove-dorty/dort-marenka/ :)

    OdpovědětVymazat