pátek 23. října 2015

The Best of Last Week #3

Minulý týden jsem byla pozvaná na několik parádních oslav! A k tomu nasbírala dalších pár tipů - včetně toho co podniknout o víkendu. Užijte si ho!

První oslavu jsme s Erwínem absolvovali už minulou neděli. Byli jsme totiž pozváni na oslavu prvních narozenin do hračkářství Kidtown. Nutně odsud potřebuje žlutý jeřáb. Mě zase zaujaly dřevěné hračky GrimmsčelenkyLumpka.

Včera jsem byla pogratulovat k narozeninám hned dvoum ze svých oblíbených obchodů. Nejdřív jsem si byla symbolicky přiťuknout v NILE na Vinohradech. Kromě sady krásných hrníčků s ptačími klíckami, po které pokukuju už pěkně dlouho, jsem se zamilovala hned do několika krásných kožených doplňků od značky Lorena. A objevila značku Hübsch, od které jsem si odnesla vázičku a prolamovaný betonový květináč. Určitě se na jejich věci podívejte, protože kromě toho, že jsou opravdu hezké, jsou i cenové velmi dostupné.

Jubileum slavili i v hračkářství Hugo chodí bos, které se specializuje na české hračky. Najdete tu hračky, na které si nejspíš pamatujete z dětství i spoustu novinek. Kromě toho tu mají hezký výběr dětských knížek. A protože se blíží svátky, několik jsem jich tu pro Erwína koupila. Může se těšit na To je Praha a na Lyžníky z Plískanic. Kromě toho jsem tu objevila skvost - Nastupovat, jedeme!. Můj kamarád z gymplu si z dětství pamatoval jen tři fragmenty dětských básniček, které s chutí používal. Zrovna tenhle týden jsem Typoškovi jednu recitovala - "Babička s dědou, sedí a jedou". Dost jsme se tomuhle rýmu nasmáli. No, a teď máme všechny tyhle perly doma! A k tomu jsem zjistila, že jsou od Dagmar Hilarové, která byla dobrou kamarádkou mého dědy. 

Pokud si chcete o víkendu s dětmi vydlabat dýni a spojit to s výpravou mimo domov, vydejte se do Botanické zahrady, kde se celý víkend konají dýňové slavnosti.

V neděli se navíc můžete vypravit do DOXu na kreativní odpoledne Vem tátu do DOXu!, kde ale navzdoru názvu s radostí přivítají i další osazenstvo rodiny.

A pokud si chcete hrát bez dětí, zkuste zjisit, jestli je ještě místo na nedělním workshopu portugalské ilustrátorky Catariny Gomes s názvem Activity Book for Massaging Imagination, který se koná v rámci KomiksFESTu!. Pokud už mají plno, určitě v rámci festivalového programu najdete i něco jiného, co by upokojilo vaše umělecké choutky. 

Samozřejmě je tu i možnost jít do víkendové Designblokové tlačenice. Pokud potřebujete tipy na expozice, které byste neměli minout, přečtěte si článek od Iri z blogu Můj dům, můj squat. Já zkusím o víkendu projít nějaké vedlejší akce a na Výstaviště se vydám až v pondělí. Ráda bych viděla třeba již minulý týden zmíněný workshop 3D tisku v salonu Petry Měchurové, výstavu UMPRUM slaví 130 let! a Muzeum současného skla ZIBA, kde má otevřít pop-up shop Ateliér K.O.V., který vede Eva Eisler. Ani na jednom z webů informace o téhle akci není, tak uvidíme, jestli tam nepůjdu zbytečně...
---
A nezapomeňte, že až do čtvrteční půlnoci můžete soutěžit o čtyři krásné autorské kalendáře s ilustracemi Andrey Tachezy a Petry Cífkové!

10 komentářů:

  1. My zase říkáme: Se strýcem Petrem, pojedem metrem/podzemní drahou pojedem Prahou. A pak ještě: pane řidiči, máte vodu v chladiči? atd. To je supr knížka! A v Nile jsem si minulý týden koupila krásné šaty od značky Braintree.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je taky boží rým! Ta knížka je fakt třeskutě vtipná. A v Nile bych nechala majlant. Kdybych ho měla...

      Vymazat
  2. Máte benzín, znáte značky?
    Jak se vyjíždí do zatáčky?
    ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tuhle básničku si taky pamatoval a díky němu i já! Občas ji nějakému řidiči zarecituju. Jen jsem neměla tušení, kdo knížku napsal.

      Vymazat
  3. A není tam také rým "přistoupil další, úředník starší... ? :) Tento fragment si zase pamatuju já a nevím odkud :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, další ze skvostných rýmů, které nás náramně pobavily!
      Pokračuje: "S holčičkou bledou, sedí a jedou."

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Hahaha. Tu knížku musím mít :) Třeba mi naskočí víc rýmů. Díky za tip...

      Vymazat
    5. Hahaha. Tu knížku musím mít :) Třeba mi naskočí víc rýmů. Díky za tip...

      Vymazat